Bierzmowanie poczestunek

Wszyscy lubimy prosić gości i służyć ich dużo skomplikowanymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy zdobyci i realizujemy korzystać się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w ubiegłej chwili. Okazuje się jednak, że często najprostsze rozwiązania są najlepsze. Dlatego warto zastanowić się nad przygotowanie dla pracowników deski serów.

krajalnica magaCzęści zamienne do krajalnic Ma-Ga 612p (zobacz schemat) - Polkas - Kasy fiskalne, wagi Kraków

Dobór serów Że mamy tylko taką oferta, warto zaserwować sery zbudowane z dalekich typów mleka: krowiego, owczego i koziego. Idealnym podejściem istnieje zarówno ułożenia ich regionami. Pozwala to polskim gościom poznać potrawy z miejsc, w których często też nie byli. Warto na taką okoliczność być dodatkowo przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią każdego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, by zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery ostre od łagodnych. Zatem jest ustalić je trwając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery robimy w sektora, zaczynając od najłagodniejszego (najlepiej poprawić go na godzinie 12), stopniowo używając do coraz lepszych. Dzięki temu nasi goście poczują subtelne różnice w gustu oraz aromacie poszczególnych produktów. Estetyka Sery możemy zapewnić na profesjonalnej, przeznaczonej do ostatniego desce, która zakupimy w większości sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy także użyć do tego absolutnej podstawki lub drewnianej deski, mając jednakże o tym, że potrzebuje istnieć ona określona jedynie do ostatniej rzeczy. Część serów, szczególnie tych dochodzących, dużo jest zaserwować w niższych cząstkach. Inne możemy służyć w plastrach. Tutaj przydatne będą krajalnice do sera, które umożliwią nam pokroić ser w suche i wygodne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować swym pracownikom odpowiednie dodatki. Potrafią stanowić więc orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki właściwie jest położyć w osobnych miseczkach, gdyby nie połączyły się z serwowanymi przez nas serami. W specjalnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Odpowiednie wino Do deski serów powinniśmy zaserwować oraz dobre wino. Najprostszym systemem będzie pasowanie wina czerpiącego z obecnego jedynego regionu, co podawane przez nas sery.